Katolikusüldözés Ukrajnában és Kárpátalján

1.990 Ft

114 készleten

Katolikusüldözés Ukrajnában és Kárpátalján 1917–1944–1991.

 

 

A kötet szerzője Paweł Wyszkowski OMI. A könyvet Tömördi Viktor atya, illetve a kötet magyarra fordítója, Hidász Ferenc ferences szerzetes mutatta be – tájékoztat az egyházmegye honlapja.

A mű csaknem az egész XX. századot átöleli, és kiemelkedő érdeme, hogy nem a gyűlölet vagy vádaskodás hangján szól, holott a szerző maga is a túlélő áldozatok egyike. A szemtanúk beszámolóiból nagyon alapos képet kapunk a vértanúhalált halt atyákról és hívőkről, a túlélőkről, de egyben ennek a keserves korszaknak eseményeit is kendőzetlenül feltárják az őszinte vallomások. A mű két részből áll: Paweł atya, a kijevi Katolikus Médicentrum igazgatója ukrán nyelvű munkájának fordításából, melyet Hidász Ferenc szerzetes fordított le magyarra, valamint a Hidász Ferenc által összeállított kárpátaljai eseményeket bemutató rész, mely 19, lágert megjárt katolikus pap peranyagát dolgozza fel, illetve ezt egészíti ki még további 22, kárpátalján élő római katolikus életút-interjújával.

A könyv átdolgozott, kiegészített újrakiadása megjelent a Kárpátaljai Ferences Misszió alapításának 30 éves évfordulójára.

1999-2019 Nagyszőlős

396 oldal, karton kötés, 235 x 165 mm