Katolikusüldözés Ukrajnában és Kárpátalján

1.990 Ft

114 készleten

Katolikusüldözés Ukrajnában és Kárpátalján 1917–1944–1991.

 

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

 

A kötet szerzője Paweł Wyszkowski OMI. A könyvet Tömördi Viktor atya, illetve a kötet magyarra fordítója, Hidász Ferenc ferences szerzetes mutatta be – tájékoztat az egyházmegye honlapja.

A mű csaknem az egész XX. századot átöleli, és kiemelkedő érdeme, hogy nem a gyűlölet vagy vádaskodás hangján szól, holott a szerző maga is a túlélő áldozatok egyike. A szemtanúk beszámolóiból nagyon alapos képet kapunk a vértanúhalált halt atyákról és hívőkről, a túlélőkről, de egyben ennek a keserves korszaknak eseményeit is kendőzetlenül feltárják az őszinte vallomások. A mű két részből áll: Paweł atya, a kijevi Katolikus Médicentrum igazgatója ukrán nyelvű munkájának fordításából, melyet Hidász Ferenc szerzetes fordított le magyarra, valamint a Hidász Ferenc által összeállított kárpátaljai eseményeket bemutató rész, mely 19, lágert megjárt katolikus pap peranyagát dolgozza fel, illetve ezt egészíti ki még további 22, kárpátalján élő római katolikus életút-interjújával.

A könyv átdolgozott, kiegészített újrakiadása megjelent a Kárpátaljai Ferences Misszió alapításának 30 éves évfordulójára.

1999-2019 Nagyszőlős

396 oldal, karton kötés, 235 x 165 mm